Här kommer höstens första nyhetsbrev från VäsbyVänstern. Här får du senaste nytt från kommunpolitiken. Vi informerar också om den insamling vi dragit i gång i veckan där det finns möjlighet att komma till partilokalen och lämna saker till de flyktingar som befinner sig på den grekiska ön Lesbos. Medlemsmöte blir det imorgon klockan 18.30.

Trygghet, kvinnofrid och det feministiska perspektivet

Två kvinnor med Väsbyanknytning har blivit brutalt mördade under sommaren. Vi deltar i de anhörigas sorg och delar den bestörtning och känsla av otrygghet som sprider sig i Väsby. Nu utreder polisen omständigheterna i varje enskilt fall. Vi imponeras av det snabba och professionella agerandet från kommunens tjänstemän för att hantera de akuta krisåtgärderna. Vi uppskattar de resoluta och värdiga manifestationer som sker i civilsamhället, från organisationer och enskilda.

Från den politiska kommunledningen tar vi initiativ för ett tryggare Väsby. Åtgärder behövs såväl på kort som lång sikt. Nu har vi ökad närvaro av uniformspersoner i Runby med hjälp av Attunda räddningstjänst och polisen. På kommunens hemsida stöder vi och sprider information om alla goda initiativ för att öka tryggheten. Vi ämnar nu öka takten i pågående arbete för att undanröja otrygga miljöer, med bland annat förbättrad belysning och trygghetsvandringar. Vi vill att Trygghetsrådet (samarbete mellan kommun, polis, bostadsbolag, lokala föreningar m fl) ska utöka sitt arbete med att mobilisera alla goda krafter i fler områden i Väsby.

Vår förhoppning är att all den sorg, bestörtning, otrygghet och rädsla som nu finns, framförallt hos kvinnor, ska kunna vändas till något konstruktivt. Det är inte varje kvinna som individuellt ska förhålla sig och ta ansvar, det är ett gemensamt ansvar.


Fler anställda tack vare Vänsterpartiet

Vänsterpartiet gör skillnad. I regeringens budgetuppgörelse förhandlade V fram en satsning på äldreomsorgen. 2 miljarder per år (1 miljard 2015) tillfördes för att anställa fler. Nedbrutet till varje kommun så innebär det att Upplands Väsby får 3,2 miljoner extra till äldreomsorgen. Det behövs och det tackar vi för! Den ökade bemanningen ger också möjlighet att se över tjänstegrader och arbetsscheman. Fler kan erbjudas heltid eller den tjänstegrad de önskar och med fler personer är det lättare att lägga scheman som inte innebär ”delade turer” eller väldigt långa arbetspass.


Familjehem sökes

I Upplands Väsby finns det många barn som är i behov av ett hem och av trygga vuxna. Kommunen har ett samarbete med de andra nordvästkommunerna när det gäller att rekrytera familjehem. Om du är intresserad av att bli familjehem åt ett barn som behöver en ny familj eller om du har funderingar på vad det innebär så hittar du både svar, kontaktuppgifter och anmälningsformulär till Jourhems- och familjepoolen Nordväst här: http://jourhemspoolen.se

Notiser

– Byggstart i Fyrklövern fördröjs tyvärr på grund av överklagande av detaljplan. överklagande i första instans, Länsstyrelsen, avslogs på alla punkter. Nu har några gått vidare till mark- och miljödomstolen. i värsta fall fördröjs byggstarten av ca 1300 lägenheter med ett år.

– Väsbyhem rekordbygger. 370 inflyttningsklara lägenheter under 2015/16 och 1200 projekterade fram till 2018.


Insamling till flyktingarna på Lesbos

I mitten på september kommer föreningen ”Vi gör vad vi kan” åka ned med insamlade förnödenheter och lämna över till de flyktingar som befinner sig på Lesbos.

För att göra det enklare att skänka förnödenheter har VäsbyVänstern startat en lokal insamling i Väsby. Vi tar emot saker i vår partilokal på Dragonvägen 30 under veckan och lämnar dem sedan vidare till ”Vi gör vad vi kan”.

Insamlingen sker under följande tider:

Måndag 7 september klockan 17-19
Tisdag 8 september klockan 17-18
Onsdag 9 september klockan 18 -19

Det vi samlar in är hygienartiklar, skor och kläder (inga leksaker).

Rent och torrt är viktigt på grund av mögelrisken som annars finns under transporten. Sortera de saker du vill skänka efter storlek (vuxen/barn) och sort (skor/kläder/hygien/sovsäckar) samt packa det i märkta plastpåsar.

Exempel på förnödenheter som behövs:

Gympaskor i alla storlekar från barn till vuxen (helst med ett par nya strumpor nedstoppade i skorna), Kom ihåg att knyta ihop skor i sina snören så de inte kommer ifrån varann i frakten!
Joggingbyxor
Oanvända underkläder för män, kvinnor och barn
Fleecetröjor
Mössor och vantar (vintern är på väg!)
Sovsäckar och liggunderlag
Blöjor
Bindor
Tvål
Schampo
Deodorant
Tandkräm
Tandborstar
Wipes/våtservetter

Alla hygienartiklar skall vara i obrutna förpackningar.

Minsta lilla bidrag hjälper!

För mer information läs på www.vigorvadvikan.com

Välkommen med dina saker till VäsbyVänsterns partilokal på Dragonvägen 30.
Medlemsmöte idag tisdag 8 september

Välkomna på medlemsmöte i partilokalen på Dragonvägen 30 idag klockan 18.30. Vår nyvalda distriktsordförande kommer och pratar om sina visioner för landets största distrikt.