Under helgen deltog VäsbyVänsterns ordförande Kamal Schtaie i landstingskonferensen för antagandet av listor till landstingsvalet och av det landstingspolitiskt programmet. Resultatet blev starka kandidater till landstingsvalet och ett väl genomtänkt landstingspolitiskt program som ska sätta stopp för högerstyret.

Stockholms läns landsting är Sveriges näst största parlament och har årligen ansvaret för mer än 90 miljarder kronor. Alla medborgare känner inte till att hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken är landstingets ansvar och att det varit högerstyrt i tolv år.

Här i Väsby har vi sett två stora landstingsbeslut drabba oss på ett negativt sätt de senaste åren. Det ena var landstingets beslut att skära ned i busstrafiken. För VäsbyVänstern är det istället en självklarhet att värna en god kollektivtrafik för att vi Väsbybor ska få en fungerande vardag. Det andra var deras beslut om att öppna en närakut i Sollentuna och göra om närakuten på Löwenströmska till en husläkarjour. Vi menar att stänga närakuten på Löwet och flytta den till Sollentuna kommer göra att närakutsystemet förlorar sin funktion för oss Väsbybor när vi behöver ta oss till Sollentuna. Vi vill ha närakuten på Löwet kvar!

Stockholms läns landsting borde vara ett rikt landsting. Men landstingets stora skatteintäkter kommer inte hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken till del. Istället har skattemedel slösats bort till privata vinstintressen genom dyra upphandlingar, vårdval, privatiseringar och konsulter.

Det lite anonyma landstingsvalet behöver nu få komma fram i rampljuset. Det är dags för ett majoritetsbyte! Alla invånare ska ha tillgång till god vård och en fungerande kollektivtrafik och det kan bara uppnås genom att byta majoritet och till ett styre där Vänsterpartiet har en stark ställning.