bliaktivDu behövs i Vänsterpartiet!

Varje enskild medlem är viktig för att vi ska bli en stark kraft och lyckas skapa ett mer rättvist och jämställt samhälle. Arbetet i Vänsterpartiet utgår ifrån dina intressen och ditt engagemang. Den lokala partiföreningen utgör kärnan i partiverksamheten. Men du kan också aktivera dig i ett nätverk som jobbar med specifika sakfrågor eller en branschorganisation. Det är meningsfullt att bli aktiv i Vänsterpartiet, men det är också väldigt roligt!

 

Partiföreningen i Upplands Väsby går under namnet VäsbyVänstern

Medlemsmöten hålls vanligtvis i ABFs lokaler på Optimusvägen 12 och till dem är du hjärtligt välkommen. På dessa möten bestäms bland annat inriktningen på partiföreningens arbete. Det kan vara allt från att  prata med människor om vilket Upplands Väsby de vill bo i, till att starta en studiecirkel eller bjuda in en intressant föreläsare. Kom med och påverka innehållet i partiföreningens arbete. Vad tycker du är viktigt?

Vi har även en Facebook-grupp där du enkelt håller dig uppdaterad om vad som är på gång. Gå gärna med i den. Gruppen är tänkt som ett forum där medlemmar kan samordna gemensamma aktioner, utbyta kunskap, tipsa varandra om olika evenemang, diskutera Upplands Väsbys kommunpolitik och inspirera varandra.

Du hittar Facebook-gruppen HÄR

Information från oss och kallelser till medlemsmöten och andra möten får du till den mejladress du angav när du blev medlem.

Är du inte medlem än men funderar på det och vill komma på ett möte och se hur det fungerar? Mejla info@vasbyvanstern eller ring 08-590 975 95.

Mer information från oss får du på vår Facebook-sida.

Vi finns på Twitter och Instagram:

Twitter: VäsbyVänstern

Instagram: vasbyvanstern

Kommentera, gilla, dela och diskutera gärna!

 

ladda ned

Bli aktiv i Ung Vänster

Som medlem bestämmer man själv hur aktiv man vill vara. En del nöjer sig med att bara vara medlem, andra kommer på så gott som allt som händer och många dyker upp lite då och då. Som Ung Vänstermedlem är man framförallt aktiv i klubben, som är den lokala organisationen för medlemmar på orten eller i bostadsområdet. Alla klubbar ingår i distrikt, som i viss mån – men inte helt – följer de vanliga länsgränserna. Ung Vänsters klubbar finns över hela landet. HÄR kan du se exempel på vad som händer i klubbarna. Det bästa sättet att bli aktiv på är att kontakta ditt distrikt eller din klubb för att höra efter vad som händer. Kontaktuppgifter hittar du här.

BLI NY MEDLEM
Är du på väg att bli ny medlem så bjuder vi på din medlemsavgift under första året. Då fyller du bara i formuläret som du hittar HÄR.

 

Andra sätt att vara aktiv

Förutom att vara aktiv i en partiförening kan du även engagera dig i en branschförening eller i ett nätverk. Branschföreningarna organiserar Vänsterpartiets medlemmar utifrån yrken och facklig tillhörighet. HÄR hittar du distriktets branschföreningar.