Kommunalråd Anders Rosén delar ut flyers i morgontrafiken.

Kommunalråd Anders Rosén delar ut flyers i morgontrafiken.

Under morgonen var vi tillsammans med de andra partierna i majoritet ute i morgontrafiken och pratade med Väsbyborna om nedskärningarna i busstrafiken. Vi passade på att bjuda på varmt kaffe till de som stod och väntade i kylan. Många vi pratade med är förtvivlade och bestörta över förändringarna i busstrafiken som skapar stora problem i deras vardagsliv när tiden för att ta sig till arbete förlängs betydligt. Risken är nu att många kommer känna sig tvingade att ta bilen istället medan de som inte har det alternativet får se sina arbetsresor förlängas både till och från arbetet.

Beslutet om nedskärningen är gjord av Allianspartierna i landstinget. Vi partier i majoritet här i Väsby är tydliga med att vi tycker att detta är ett dåligt beslut. För oss är det självklart med en busstrafik som underlättar människors vardag och som gör det lätt att göra klimatsmarta val.

För att ytterligare sätta press på ansvariga politiker och för att ge Väsbyborna en möjlighet att säga sitt startade vi igår eftermiddag upp en namninsamling som alla som kräver en förändring och en fungerade busstrafik kan skriva under. Insamlingen kommer att skickas till trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M). Namninsamlingen visar att frågan engagerar. På ett dygn har vi fått 307 underskrifter. Var med och skriv under du med. Du hittar namninsamlingen här.