I vår serie intervjuer med våra kommunala  politiker har turen kommit till Hanna Anagrius. Lär känna Hanna lite bättre genom att läsa om hur hon ser på sitt politiska intresse och sitt uppdrag som politiker.

Vad har du för uppdrag för VäsbyVänstern?

Jag är vice ordförande i kommunstyrelsens integrations- och arbetsmarknadsutskott (KSIAU) och ledamot i miljö- och planutskottet (MPU), byggnadsnämnden (BN) och i kommunfullmäktige (KF). Sedan är jag också ersättare i kommunstyrelsen (KS).

Var kommer ditt politiska intresse från?

Det har nog alltid funnits. Jag är uppvuxen i ett debattglatt hem där vi fick argumentera för vår sak och där öppna samtal kring samhället och politik, så som jag minns det, ofta förekom. Det är jag otroligt glad för!

Vilka frågor brinner du för?

Mänskliga rättigheter och jämställdhet är verkligen mina hjärtefrågor. Både privat och i min yrkesroll. Vikten av att kämpa för alla människors lika värde och rättigheter ska inte underskattas, särskilt inte i den tid vi lever i nu.

 

Vad är det roligaste med att vara politiker?

Att en hela tiden lär sig nya saker om samhället och sig själv. Och självklart att (förhoppningsvis) få vara Med och påverka politiken och samhället mot ett jämställt och jämlikt sådant.

 Finns det något som är jobbigt med att vara politiker?

Jobbigt vet jag inte men utmaningar finns det såklart! Att sitta i ett majoritetssamarbete som vi gör nu till exempel innebär kompromisser och förhandlingar och det är inte alltid lätt. Men det är också en del i vad som gör det så spännande med att vara politiskt aktiv

 Har du något smultronställe i Upplands Väsby?

Vågar en svara hemma hos mig? Ta en promenad eller cykeltur ut mot Antuna och hela vägen bort till Rotebro eller runt Eds Sjön. Andas lite lantluft och titta på fåren som betar. Det har blivit så fantastiskt fint nu när Sollentuna och Upplands Väsby tillsammans dragit om Väsby ån till dess ursprungliga läge och gjort en så trevlig gångstig. Landet nära stan, det är det bästa med Väsby om ni frågar mig.