Vi kommer nu att starta en serie intervjuer med våra kommunala politiker för att alla skall få chansen att lära känna dem lite bättre. Först ut är Karin  Lindh att svara på några frågor om sitt politiska intresse och hur hon upplever politikerrollen.

Vad har du för uppdrag för VäsbyVänstern?

Jag är ledamot i komunfullmäktige, ledamot i utbildningsnämnden, ersättare i kommunala och i pensionärsrådet. Jag är även ledamot i valberedningen.

Var kommer ditt politiska intresse från?

Mitt politiska intresse kommer från min far som var mycket engagerad i politiska frågor på 60 och 70 talet. Han var ledamot i kommunfullmäktige i Vindelns kommun och vi hade valbyrå i vårt hus.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner för frågor som handlar om barnomsorg, skola, äldreomsorg och frågor som handlar om människor med olika psykiska och fysiska handikapp .

Vad är det roligaste med att vara politiker?

Det roligaste med att vara politiker är att få delta i olika beslut. Att innan besluten är tagna kunna lyssna på vad människor tycker och tänker och därefter kunna påverka och förändra i de slutgiltiga besluten.

 Finns det något som är jobbigt med att vara politiker?

Det jobbiga med att vara politiker är att inte kunna påverka det man brinner för. Att vara tvungen att kompromissa och ta hänsyn till den budget som styr och som gör att vi inte kan tillgodose alla de önskemål som våra kommuninvånare har. Det är också jobbigt när människor inte förstår att vi gör allt vad vi kan för att alla ska bli nöjda.

Har du något smultronställe i Upplands Väsby?

Upplands Väsby med sin närhet till en storstad och ändå naturnära områden är en mycket trevlig kommun att bo i. Mitt smultronställe den här hösten har varit kyrkans språkcafé i Smedby. Att möta människor från jordens alla hörn är en förmån som borde vara alla förunnat.