I vår intervjuserie av de politiker som har uppdrag för VäsbyVänstern har vi nöjet att den här gången presentera Maria Boman.

Vad har du för uppdrag för VäsbyVänstern?
Jag är ersättare i Väsbyhems styrelse och i Utbildningsnämnden. Jag är också medlem i styrelsen för föreningen.

Var kommer ditt politiska intresse från?
Jag har nog alltid varit väldigt politiskt intresserad, men inte tidigare engagerat mig. Genom mitt arbete har jag kommit i kontakt med väldigt många politiskt engagerade personer som inspirerade mig till att själv börja verka politiskt.

Vilka frågor brinner du för?
Jag brinner för social rättvisa och jämlikhet och det genomsyrar allt jag gör inom politiken.

Vad är det roligaste med att vara politiker?
Det roligaste är att träffa andra engagerade människor och att känna att det faktiskt finns en möjlighet att driva igenom viktiga frågor.

Finns det något som är jobbigt med att vara politiker?
Det kan ibland vara ganska tidskrävande, både i form av att läsa in sig på det som ska behandlas och i form av möten.

Vad gör du helst en ledig dag?
Jag har en hund som kräver rätt så mycket uppmärksamhet så det jag helst gör en ledig dag är att först träna med henne ute i skog och mark för att sen, när vi båda är trötta och nöjda tillbringa eftermiddagen i soffan med en bra bok eller en film.