Jag är inte arg på dig och jag ställer inte heller frågan ”varför?” som många andra skulle göra. Jag vet nämligen varför. Du är frustrerad. Krossat glas är ingen nyhet på Dragonvägen men vänsterpartiets lokal har länge skonats. Dock inte denna gång.

När många tänkte att det bara var en tidsfråga innan vi blir drabbade så tänkte jag, kanske inte. Jag hade hopp om att du skulle ta dig ur din frustration eller kanske omvända den till något kreativt. Jag vet att det är svårt när du har gett upp hoppet och andra har gett upp hoppet om dig.

Att glaset blev krossat är givetvis ditt fel. Men det är också vårt ansvar. Jag är inte arg på och jag vill mer än gärna komma i kontakt med dig för att hjälpa mig att förstå vad jag kan göra för att förändra för dig.

Vi vill inte och kommer aldrig att ge upp på dig, vem du än är, för en krossad ruta går att laga och har inget värde i sig själv. En krossad människa däremot eller ett krossat samhälle är oändligt mycket viktigare att vi fixar för alla är vi värda mer än detta.

Kamal Schtaie (V)