Vi har den senaste tiden rapporteringar om ökat våld mot civila palestinier i Gasa. Dock kommer majoriteten av denna rapportering olyckligtvis inte från massmedia utan från social media. De högerextrema israeliska bosättarna har ännu en gång riktat sitt våld mot de unga palestinierna och medias rapporteringen lyser med sin frånvaro.

För den som öppnar ögonen så finns det filmer på hur en bosättare verbalt attackerar en döende palestinsk pojke som ligger och förblöder på gatan, omringad av likgiltiga poliser. Detta är bara en av många tragiska händelser som den senaste tiden utspelat sig i området. Den ockuperade palestinska befolkningen svarar med protester och motstånd och möts av IDF:s kulor.

Situationen i Gaza är fruktansvärd, speciellt efter kriget förra sommaren då ännu flera delar av staden raserades. Delar som idag inte harft chans att få återbyggas vilket gör att Gaza vid år 2020 beräknas vara helt obeboeligt.

Det finns dock ljus i slutet av tunneln. 1500 människor, både israeler och palestiner, gick i en demonstration för samexistens och uppmanade till fred i Jerusalem i lördags kväll. Vänsterpartitet har alltid stått bakom ett erkännande av Palestina och vi står med dom i kampen mot dödandet.

I solidaritet med Palestina

Magnus Krantz
Kommunikatör
Ersättare i Kultur- och fritidsnämnden (V)
Upplands Väsby Kommun