Den 18-19 mars var tre personer från vår förening på Vänsterpartiet Storstockholms distriktsårskonferens (Dåken). Här kommer en rapport från mötet från Ulrika Mårstensson som var med för första gången.
Det var spännade och roligt att delta på min första distriktårskonferens. Vi valde många nya förtroendevalda som jag är övertygad om kommer med entusiasm arbeta för att Vänsterpartiet i Storstockholm ska växa.
Många viktiga politiska frågor debatterades och vi arbetade oss igenom många motioner. Det var väldigt givande för mig att få en större insyn i hur landstingsgruppen arbetat samt hur viktigt det är med Vänsterpartiets politik i landstinget. Vi måste alla bli bättre på att berätta om det hårda men bra arbete våra förtroendevalda i landstinget gör för att bekämpa alliansens politik för våra medlemmar och kommunmedborgare. För vi vet ju att deras politik får negativa konsekvenser som berör oss alla i Upplands Väsby kommun, ta till exempel närakuten på Löwet som läggs ned eller alla de indragna busslinjerna.
Det var också överraskande att höra Väsbyvänstern  omnämnas i arbetet med att höja undersköterskornas löner i kommunen i inledningstalet. Jag blev väldigt glad som medlem i Kommunalvänstern och facklig företrädare att vi på distriktårskonferensen biföll flera motioner om att stärka våra  branschföreningar och höja ambitionerna för vår facklig-politiska samverkan.
Det var även ett nöje att få lyssna på Jenny Wrangborgs poesi och Blåsorkestern förutom alla de fina tal som hölls.
Jag är glad att jag fick möjligheten att delta och uppmanar dig som skulle vilja nästa gång att ta chansen, det är både lärorikt och roligt!