VäsbyVänstern ställer upp med en 29 personer stark lista till kommunfullmäktige med den gemensamma nämnaren att alla brinner för rättvisa och jämlikhet. Den 9 september är det val. Det är då vi tillsammans väljer vilken politik som skall utveckla Väsby de närmsta åren.

Vi presenterar här de sex första kandidaterna på vår lista till kommunfullmäktige. Nummer tre på listan är Päivi Verdier.

NR 3: PÄIVI VERDIER
Päivi är 53 år och bor i centrala Väsby med sin sambo, vuxna dotter och katt. Hon jobbar som rådgivare på Kommunal Direkt och har en lång facklig erfarenhet som förtroendevald för Kommunalarbetarförbundet. Päivi är ledamot i Väsbyhems styrelse och ersättare i Kommunfullmäktige. Hon är också ledamot i VäsbyVänsterns styrelse. Päivi gillar att diskutera allt med alla, förutom med rasister och sexister.

VARFÖR ÄR DU MEDLEM I VÄNSTERPARTIET?
Vänsterpartiet driver de frågor som står mig närmast som, rättvisa och allas lika värde. Det ska inte vara din plånbok som bestämmer hur ditt liv ska te sig och inte heller dina föräldrars plånbok.

VARFÖR KANDIDERAR DU TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE?
Kommunpolitik påverkar människors vardag på många sätt och jag vill vara med och driva Vänsterpartiets frågor för att förbättra och utjämna skillnader mellan människors villkor.

VILKA FRÅGOR ÄR VIKTIGA FÖR DIG?
En viktig fråga för mig är sex timmars arbetsdag, det är det enda sättet att få en balans mellan arbete och meningsfull fritid. Speciellt viktigt för kvinnor inom Kommunal där heltid inte är vanligt, vilket påverkar ekonomin och bidrar till en usel pension.