Först och främst, ett stort tack till alla er som varit med och kampanjat och till alla er som gått och röstat! Vi har satt upp hundratals affischer, stoppat material i nästan 1 500 brevlådor och pratat med väljare både i centrum och vid pendeltågsstationen. Vi har marscherat med spelande blåsorkester längs Centralvägen och bjudit på korv i Blå parken. Detta gav oss mycket goda resultat med flera nya medlemskap och röster!

Vänsterpartiet har gjort ett bra val i hela landet och vi i Väsby har gjort vår del och lite till. Vi har ökat från 6,6% till 11,2% av rösterna. Det betyder att vi är det parti som ökat mest av alla. Vi har ökat i samtliga valdistrikt men allra mest i de distrikt vi ser som viktigast – i Sigma och Apoteksskogen har vi ökat med mer än 11 procentenheter och i Fyrklövern har vi nästan dubblat vår andel av rösterna. I Södra Fyrklövern snuddar vi nu på 30%! Vi kan också glädja oss åt att Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna backar, allihop mer än i resten av Sverige. Kanske har människor insett att högerpolitik inte kan bygga Sverige jämlikt, starkt och tryggt? Kort sagt ska vi alla glädja oss åt resultatet i EU-valet 2024!

Vi vet att vi tillsammans kan uppnå ett ännu bättre resultat om vi arbetar stenhårt för att höja valdeltagandet i Väsby. Tyvärr märker vi att det ofta är i distrikt där vi är starka som många väljer att inte rösta. Inför riksdagsvalet ska vi se till att få ännu fler av våra väljare ner till vallokalerna! Ensam kan du förändra en sak, tillsammans med andra kan du förändra fler!

Inga rasister på Väsbys gator!

 

Med ett stort tack,

Mark-Amadeus Chivu, valledare Vänsterpartiet Väsby