I år fyller Vänsterpartiet 100 år! 1917 bildades det Socialdemokratiska vänsterpartiet. Det var den radikalare delen av arbetarrördelsen som slöt sig samman. Bröd – fred – frihet stod i fokus och man ville radikal samhällsförändring. Partiet är det nuvarande Vänsterpartiets föregångare. Under olika partibeteckningar har den radikala traditionen förts vidare. Ofta först med viktiga sociala reformer, alltid med klassperspektiv och för allas lika värde.
VäsbyVänstern  för den röda tråden vidare i de utmaningar vi har idag. Vi vill vara ett brett parti för alla som vill progressiv samhällsförändring. Vi är det gröna arbetarpartiet, det röda miljöpartiet och bäst på jämställdhet.
I samband med Vänsterpartiets hundraårsdag lördagen den 13 maj anordnar distriktet en halvdag med seminarium, kultur och andra inslag på ABF-huset i Stockholm. Du är hjärtligt välkommen!
På programmet finns bland annat samtal om hur vänstern har påverkat samhället och vilka de framtida utmaningarna är. Det bjuds på poesi av Jenny Wrangborg och partiledare Jonas Sjöstedt finns på plats och håller ett avslutningstal.
Hela programmet. 
Dessutom släpps partiets stora jubileumsbok som tar upp kvinnors roll i Vänsterpartiets historia – Ett kollektiv av röster. Så kvällen avslutas med en releasefest på Debaser Strand.
Antalet platser till festen är begränsade så anmäl dig så snart som möjligt. Festen är gratis men det är obligatorisk anmälan.
Kom och dansa till vänster-DJs: Rossana Dinamarca, Clara Lindblom, Anna Herdy, Ulla Hoffmann, Karin Rågsjö och Nooshi Dadgostar och köp ditt exemplar av boken.
Information om festen
Anmälan till festen