Vänsterpartiet Upplands Väsby är den partiförening i Stockholmsdistriktet som har ökat mest i andel jämfört med förra året, från 54 till 91 medlemmar. Det är en ökning på 69 procent eller med 37 personer, enligt en rapport från Vänsterpartiets distrikt.

Det är kul! Och det ramlar in folk hela tiden, jag har fått in flera medlemmar bara senaste veckan. Vi har synts där folk finns. Vi har lokal i Väsby där det passerar 1500 personer per dag, där har vi varit varje lördag. Folk kommer in, tar ett äpple och pratar om skola, vård eller något annat” säger föreningens ordförande Kamal Schtaie.

På andra och tredje plats kom Skärholmen och Ekerö med 65
respektive 62 procent.
Totalt sätt ökade Vänsterpartiet Storstockholm med 1088 medlemmar förra året för att den 1 januari 2015 vara 4624 medlemmar totalt.

Denna framgång kan förklaras med att det har blåst vänstervindar och Kamal säger att VäsbyVänstern har lyckats bygga de bästa väderkvarnarna.

Jag känner mig både stolt och glad över Vänsterpartiet i Upplands Väsby. Det känns hedersamt att vara medlem och ha uppdrag i Vänsterpartiet. Det ger oss en bra uppbackning i majoritetssamarbetet för att styra kommunen”säger kommunalråd Anders Rosén.

Kontakt:

Väsbyvänstern Kamal Schtaie, ordförande 070-205 47 64

Vänsterpartiets distriktsstyrelse Seluah Alsaati, ordförande 076-236 99 87