I vår presentationsserie av våra aktiva politiker. Har turen kommit till Kamal Schtaie. Hur ser hans politiska engagemang ut och vad är det som driver honom?

Vad har du för uppdrag för VäsbyVänstern?
Jag är ordförande för VäsbyVänstern och vice ordförande i Social- och äldrenämnden.

Var kommer ditt politiska intresse från?
Jag växte upp i det ockuperade Palestina. Närmare bestämt i Jerusalem. Jag deltog i det första palestinska upproret. Det var svårt att växa i den miljön utan att vara engagerad i den politiska debatten. I Sverige växte mitt politiska intresse efter valet 2010. Jag hade sett vad det blå styret under 4 år hade gjort med Sverige och dessutom fick de förnyat mandat valåret 2010. Då tänkte jag att något måste göras. Jag hade en vision och jag blev aktiv.

Vilka frågor brinner du för?
Jag brinner för alla frågor som leder till ett rättvist och tryggt samhälle men speciellt för sociala frågor.

Vad är det roligaste med att vara politiker?
Det är gemenskapen med alla, både kamrater i politiken och människor jag möter. Som politiker har jag ett unikt tillfälle att ta del av människors vardag. Dessa möten formar mina politiska visioner och de beslut jag fattar med målet om ett bättre samhälle.

Finns det något som är jobbigt med att vara politiker?
Att balansera det politiska arbetet som fritidspolitiker med arbetslivet kan vara svårt. Jag önskar ibland att jag kunde lägga mer tid på politiken.

Vad är det bästa med Upplands Väsby?
Upplands Väsby växer, det känns jättekul. Samtidigt ligger naturen ett stenkast bort.