Läs intervjun med Ulrika Mårtensson (V) som är nytillträdd vice ordförande för Integrations- och arbetsmarknadsutskottet och lär känna henne lite bättre.

Vem är Ulrika?
Jag heter Ulrika Mårtensson, och är född och uppvuxen i Upplands Väsby. Under mina studier har jag bott i både Malmö och Kraków. Jag har i många år arbetat inom omsorgen i Upplands Väsby kommun men är idag rådgivare på Kommunal.

Vilka frågor var det som fick dig att bli politiskt engagerad?
Jag blev politiskt aktiv för att jag vill arbeta för en arbetsmarknad med schyssta villkor. Men även för att kämpa emot att rasism allt mer ses som en politisk lösning på de samhällsproblem ojämlikhet skapar.

Vad gör ett Integrations- och arbetsmarknadsutskott?
Integrations- och arbetsmarknadsutskottet arbetar med integrationsfrågor som till exempel bostadsförsörjning och arbetsmarknadsfrågor som omställning i arbetslivet.

Vad hoppas du kunna uppnå inom utskottet? Vilka frågor kommer du att driva aktivt?
En särskilt viktig fråga för mig är behovet av en vuxenutbildning, flexibel nog att den som behöver snabbt och effektivt kan ställa om sin kompetens, matchad till arbetsmarknadens behov för att minska arbetslösheten och förbättra integrationen.

En sista triviafråga: Har du något smultronställe i Väsby?
Mitt smultronställe i Väsby är området kring sjön Fysingen.

Vi önskar Ulrika lycka till med sitt nya uppdrag!