VäsbyVänstern ställer upp med en 29 personer stark lista till kommunfullmäktige med den gemensamma nämnaren att alla brinner för rättvisa och jämlikhet. Den 9 september är det val. Det är då vi tillsammans väljer vilken politik som skall utveckla Väsby de närmsta åren.

Vi presenterar här de sex första kandidaterna på vår lista till kommunfullmäktige. Nummer fyra på listan är Kamal Schtaie.

NR 4: KAMAL SCHTAIE
Kamal är 44 år och bor i Odenslunda tillsammans med sin familj och jobbar som projektledare på ett internationellt elektronikföretag. Han är idag första vice ordförande i Social- och äldrenämnden och Individutskottet, ledamot i Valnämnden och i rådet för Medborgardialog samt ersättare i Kommunfullmäktige. Kamal älskar att läsa böcker på sin fritid. De senaste två böckerna som inspirerade var ”Hur jag lärde mig förstå världen” av Hans Rosling och ”Homosapien” av Yuval Harari. Förutom böcker blir han även inspirerad av att träffa människor och ta del av deras historier och erfarenheter. När han får chans tycker han om att fotografera.

VARFÖR ÄR DU MEDLEM I VÄNSTERPARTIET?
Vänsterpartiet är det enda partiet idag som står fast vid sin kamp för jämlikhet i samhället med en nykter syn på rådande maktordningar. Jag är stolt över att tillhöra Vänsterpartiet som är fri från de fördomar som de flesta andra partier bygger sin politik på.

VARFÖR KANDIDERAR DU TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE?
VäsbyVänstern har med sin politik under nuvarande mandatperiod medverkat till att öka jämlikheten i Väsby. Men alla problem är inte lösta än. Det finns fortfarande mycket att göra och många grupper och individer att kämpa för. Jag kandiderar för att fortsätta kampen för ett rättvisare Väsby där alla grupper och individer kan ta del av vår välfärd.

VILKA FRÅGOR ÄR VIKTIGA FÖR DIG?
Välfärdsfrågan ligger mig varmast om hjärtat. Efter snart fyra år i Social- och äldrenämnden har jag sett både vad en bra och en dålig välfärd kan betyda för individer, familjer och grupper. Vi får inte glömma en grupp för att det råder resursbrist! Pengarna finns om de omfördelas.

Politik för mig handlar mycket om att skapa jämlikhet, att ge alla människor förutsättningar att leva rika och värdiga liv. Ojämlikhet skapar missnöje och rädslor och utgör en grogrund för främlingsfientliga åsikter.