VäsbyVänstern ställer upp med en 29 personer stark lista till kommunfullmäktige med den gemensamma nämnaren att alla brinner för rättvisa och jämlikhet. Den 9 september är det val. Det är då vi tillsammans väljer vilken politik som skall utveckla Väsby de närmsta åren.

Vi presenterar här de sex första kandidaterna på vår lista till kommunfullmäktige. Nummer två på listan är Karin Lindh.

NR 2: KARIN LINDH
Karin är 70 år och bor i en villa i Väsby. Hon är pensionär men jobbar som volontär på ett språkcafé i Smedby och med kurser för ensamkommande flyktingar. Hon har också varit med och startat ett babycafé för nyblivna mammor. Hennes nuvarande uppdrag i kommunen är ledamot i Kommunfullmäktige, ledamot i Utbildningsnämnden och ersättare i Kommunala pensionärsrådet.

VARFÖR ÄR DU MEDLEM I VÄNSTERPARTIET?
Jag var tidigare med i Socialdemokraterna men efter att ha läst och satt mig in i Vänsterpartiets politiska program så har jag förstått att det är här jag har min tillhörighet. Vänsterpartiet är ett parti man kan lita på. Man står upp för det man tror på. Ett parti där det viktigaste är respekten för mänskliga rättigheter och för ett samhälle som är grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet.

VARFÖR KANDIDERAR DU TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE?
Jag kandiderar till Kommunfullmäktige för att få möjligheten att påverka beslut som ger alla kommuninvånare ett tryggt och bra liv.

VILKA FRÅGOR ÄR VIKTIGA FÖR DIG?
Jag brinner för frågor som berör barn, ungdomar, flyktingar och äldre. Jag vill att alla barn ska ha en bra barnomsorg, skola och fritid, att hemtjänsten för äldre ska fungera och att vi avslutar våra omänskliga beslut att avvisa ensamkommande flyktingar.