Nu börjar vi arbetet med att ta fram vår kommunala lista. En kommunal lista är namnen på de personer som vår förening gett förtroendet att företräda oss i olika typer av parlamentariska uppdrag under nästa mandatperiod. Främst gäller det valet till kommunfullmäktige som närmast kan jämföras med kommunens ”riksdag”.

Vi söker därför dig som är intresserad av att kandidera till kommunfullmäktige eller ha ett annat kommunalt uppdrag efter valet i september 2018.

Att inneha ett kommunalt uppdrag betyder att du är en av många politiker i kommunen och är med och fattar de beslut som tas. Uppdraget gäller under hela mandatperioden och den som blir invald i kommunfullmäktige behöver räkna med att göra en aktiv insats under fyra år framåt.

Varje nominering behövs!
För att valberedningen ska kunna lägga fram ett förslag som har stöd hos medlemmarna och visar bred representation gällande kön, ålder, yrke, etnisk bakgrund med mera vill vi ha in så många nomineringar som möjligt.

Är du intresserad av ett uppdrag? 
Tveka inte att höra av dig till Anders Anagrius, anders.anagrius@gmail.com som är sammankallande för valberedningen med eventuella frågor och funderingar.

Nomineringar skickas till anders.anagrius@gmail.com, senast 31 december.
Det är en fördel om den som nomineras är tillfrågad och har meddelat sitt intresse. Endast personer boende i Upplands Väsby och medlem i Vänsterpartiet kan nomineras.

Den kommunala listan fastställs på medlemsmöte 7 februari 2018.